De laatste maand van het jaar staat vaak voor lekker eten. Voor de levensmiddelenindustrie valt in deze maand veel geld te verdienen en doen er dan ook alles aan om de consument nog meer te verleiden met slimme reclamecampagnes en de meest kleurrijke en mooie verpakkingen.
Het traditionele snoepgoed wordt met behulp van chemische toevoegingen, kleurstoffen en zware bewerkingen zo gemaakt dat het een hoge ‘dooreet’ factor heeft, verslavend werkt en mensen het product snel weer willen hebben.
De productiekosten worden, vaak ten koste van de kwaliteit, laag gehouden. Veel snoepgoed bevat bijvoorbeeld slechte kleurstoffen, omdat veiligere (en gezondere) alternatieven duurder zijn.
Gelukkig zijn er ook nog genoeg producten in de schappen die lekker, betaalbaar EN gezond(er) zijn.
En ja, in sommige producten zitten nu eenmaal veel suikers of vetten, maar dan nog kan een productkeuze echt verschil maken!
Gezond(er) de decembermaand door!
Boodschappenlijstje 1
Sinterklaas
De pure chocoladeletter
Kies het liefst voor chocolade met meer dan 70% cacao. De pure chocoladeletters bevatten vaak wat minder cacao, maar is nog altijd een betere keuze dan melkchocolade waar veel meer suiker in zit. Cacao is rijk aan anti oxidanten.
Kruidnoten
Consenza kruidnoten van Albert Heijn
Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten
Speculaas
Bio Today Spelt Speculaasjes. Te koop bij Jumbo.
Speculaas gemaakt van Spelt, vrij van zuivel en geur en smaakstoffen.
Marsepein
Lubecker marsepein
Bestaat uit pure amandelen en honing. Zonder kleurstoffen of andere toevoegingen.